Hoe kunt je je telefonische bereikbaarheid verbeteren?

Hoe kunt je je telefonische bereikbaarheid verbeteren?

Hoe kunt je je telefonische bereikbaarheid verbeteren?

Een bedrijf moet goed bereikbaar zijn via de telefoon om klanten aan te trekken en te behouden. Als de klant niet gemakkelijk contact met je kan opnemen, kan dat leiden tot verlies van klanten en concurrentievoordeel. Gelukkig zijn er manieren om je telefonische bereikbaarheid te verbeteren, zelfs als je niet altijd beschikbaar bent om de telefoon persoonlijk op te nemen. Hieronder staan enkele eenvoudige manieren om dit te doen.

Je bereikbaarheid verbeteren bij drukte

Het kan voorkomen dat een bedrijf te maken krijgt met piekuren waarbij het lijkt alsof alle klanten tegelijkertijd bellen. In dergelijke situaties kunnen medewerkers bijspringen om de bereikbaarheid te verbeteren, maar zelfs dan kan het voorkomen dat alle lijnen bezet zijn. Gelukkig is er een oplossing in de vorm van automatisch doorschakelen naar IWA-Call. Op deze manier kan de telefonische bereikbaarheid van het bedrijf eenvoudig worden verbeterd.

Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om door te schakelen wanneer alle lijnen bezet zijn, of wanneer de telefoon na een aantal keer overgaan niet wordt opgenomen. De klanten worden vervolgens professioneel te woord gestaan door de telefoniste van IWA-Call, die het gesprek aanneemt als een virtuele assistent van het bedrijf. De telefoniste stuurt vervolgens een bericht via SMS of e-mail naar de medewerker, zodat deze kan terugbellen zodra dit mogelijk is.

Afwezigheid van de receptioniste

Wanneer de vaste receptioniste van een bedrijf afwezig is vanwege bijvoorbeeld vakantie of ziekte, kan het kostbaar zijn om een vervanger in te huren die ook nog eens snel ingewerkt moet worden. Gelukkig biedt IWA-Call een eenvoudige oplossing: het doorschakelen van de telefoon naar een vaste telefoniste die op de hoogte is van de bedrijfsprocessen en op elk moment kan inspringen.

Het voordeel van deze service is dat er geen extra kosten gemaakt hoeven te worden voor het inhuren van vervanging. Bovendien hoeft er geen tijd te worden besteed aan het inwerken van een tijdelijke kracht. Door de telefoon door te schakelen naar IWA-Call, kan de continuïteit van de bereikbaarheid van het bedrijf gegarandeerd blijven, zelfs als de vaste receptioniste tijdelijk afwezig is.

Hoe de IWA-Call bedrijven kan helpen

Als je op zoek bent naar flexibele oplossingen om de telefonische bereikbaarheid van je bedrijf te verbeteren, overweeg dan om de telefoon altijd door te schakelen naar IWA-Call. Met onze service heb je een eigen telefoniste op afstand die vooraf geïnformeerd kan worden over jouw bedrijf en daardoor alle benodigde kennis heeft om jouw klanten professioneel te woord te staan. Dit geeft je klanten het gevoel dat ze te maken hebben met een vaste medewerker van jouw bedrijf.

Het voordeel van onze telefoondienst is dat je geen personeel hoeft aan te nemen en geen werkgeverslasten hoeft af te dragen. Hierdoor heb je minder verantwoordelijkheden en gemak.

Onze back-up service zorgt ervoor dat je telefonische bereikbaarheid altijd gegarandeerd is. Zo kunnen jouw klanten altijd een professionele telefoniste aan de lijn krijgen. Jij hebt overzicht in alle binnenkomende gesprekken via ons handige dashboard. Wanneer je weer tijd hebt, kun je de klant terugbellen of je vraagt onze telefoniste om een boodschap achter te laten of om een afspraak in te plannen. Op deze manier kun je efficiënt omgaan met je tijd.

Wil je jouw telefonische bereikbaarheid ook verbeteren? Bezoek dan onze website voor meer informatie over onze verschillende pakketten. Neem vandaag nog contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.